Brussel krijgt interreligieus magazine

Bron © BELGA

Brussel heeft een nieuw magazine. Glimp biedt een inkijk in negen religies en levensbeschouwingen die Brussel rijk is. Vooral jongeren zijn de doelgroep.

Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) heeft in samenwerking met verschillende religieuze en levensbeschouwelijke leiders het nieuwe magazine voorgesteld. Het blad, dat in het Frans de naam Lueurs krijgt wordt onder meer in jeugdhuizen, cultuurcentra en bibliotheken verdeeld.

‘Samenleven in Brussel leer je niet alleen thuis of op school, maar ook in de kerk, in de tempel, in de moskee, in de synagoge, op pleinen, in cultuurcentra en jeugdhuizen’, zei staatssecretaris Debaets. ‘Met Glimp willen we aan alle Brusselaars de kans geven om de verschillende levensbeschouwingen beter te leren kennen.’

Naast enkele nieuwtjes en een kort portret van verzetsheldin Edith Cavell bestaat Glimp hoofdzakelijk uit interviews met de religieuze en levensbeschouwelijke leiders.

Glimp mikt op een zeer breed publiek, maar wil toch vooral jongere Brusselaars bereiken, gezien de grote groeiende groep jongeren in Brussel. Als het blad positief onthaald wordt, komt er een vervolg.

‘In ieder geval komen er nieuwe initiatieven vanuit het levensbeschouwelijk platform dat is opgestart met de verschillende leiders’, klinkt het bij het kabinet van Debaets.

Door
AANGERADEN