Onafhankelijke ziekenfondsen Securex, Partenamut en Partena bundelen krachten

Bron © BELGA

Foto: Belga

De bestuursraden van het Onafhankelijk Ziekenfonds Securex, Partenamut en Partena Onafhankelijk Ziekenfonds hebben de intentie goedgekeurd om vanaf 1 januari 2017 de krachten te bundelen. De drie onafhankelijke ziekenfondsen zijn ervan overtuigd dat ze samen over de nodige operationele en financiële slagkracht zullen beschikken om klanten regionaal beter te ondersteunen en hun medewerkers een stabiele toekomst te bieden, melden ze vrijdag in een persbericht.

Met de nieuwe alliantie willen ze inspelen op de veranderde context waarbinnen de ziekenfondsen actief zijn. ‘Het gaat in de eerste plaats om de toegenomen regionalisering van het gezondheidsbeleid waardoor het steeds belangrijker wordt om klanten regionaal te bedienen.’

Op 1 januari 2017 zouden de activiteiten van het Onafhankelijk Ziekenfonds Securex geïntegreerd worden in Partenamut en Partena Onafhankelijk Ziekenfonds. De naam Securex verdwijnt enkel voor de ziekenfondsactiviteiten, maar niet voor de andere activiteiten, zoals het sociaal secretariaat, ondernemingsloket en sociaal verzekeringsfonds.

Door