Goedkeuring taxshift met pintjes gevierd

© BELGA

1 / 2

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft pintjes en Duvels laten aanrukken in de Kamercommissie Financiën en Begroting. Ondanks de krappe timing raakte de taxshift gestemd in commissie.

De N-VA-minister wilde meerderheid en oppositie bedanken voor de flexibiliteit en de constructieve samenwerking bij het bespreken van de taxshift.

Wekenlang gingen ze in de clinch over de lastenverschuiving weg van arbeid waarmee de federale regering groei en jobs wil creëren. Stokpaardje van de regering is de verhoging van het nettoloon met minstens honderd euro voor de helft van de werknemers. Volgens de oppositie mist de regering echter nog ettelijke miljarden om dat cadeau te kunnen betalen en haalt ze te weinig geld bij de grote vermogens.

De jongste weken dreigde bovendien tijdnood. De wettekst moet absoluut dit jaar nog door het parlement om de maatregelen te kunnen laten ingaan op 1 januari 2016. Minister Van Overtveldt had het wetsontwerp echter pas midden vorige week klaar, waardoor de tijd wel erg krap werd.

Meerderheid en oppositie gooiden het uiteindelijk op een akkoordje, waarbij de oppositiepartijen beloofden geen procedurele stokken in de wielen te steken. Een constructieve houding waarvoor de minister hen dus bedankte met een frisse pint.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws