Rudy De Leeuw wil top NMBS mee aan tafel

Bron © VRT

De voorzitter van de socialistische vakbond ABVV, Rudy De Leeuw, heeft dinsdagavond in Terzake een oproep gedaan aan onder meer spoorbaas Jo Cornu om mee aan tafel te zitten met de vakbonden om het sociaal conflict bij de NMBS op te lossen.

Een verzoeningsvergadering met de NMBS-bonden heeft nog niets opgeleverd: de vakbonden blijven bij hun plannen om op 6, 7, 21, 22 en 23 januari het werk neer te leggen.

De Leeuw betreurt de afwezigheid van de ceo’s van de NMBS en Infrabel bij het verzoeningsoverleg. “Als een dergelijke stakingsaanzegging wordt ingediend, kan ik me niet voorstellen dat een ceo wegblijft op zo’n vergadering”, aldus de voorzitter van de socialistische vakbond in Terzake. “Ik vind dat iedereen daar dan moet zijn (...) Ik heb ceo’s gekend die zelf contact opnamen in zo’n geval, maar tot nu toe is dat niet gebeurd. Iedereen moet de hand reiken om tot oplossingen te komen.”

De Leeuw nuanceerde de druk van de publieke opinie rond de geplande stakingsdagen. “Het gaat hier niet over een paar voordelen, maar over de grond van de zaak. Het gaat over de tewerkstelling van 6.000 mensen die men wil schrappen, het gaat over veiligheid en het behoud van een aantal lijnen”, klonk het.

Door
AANGERADEN