Tien leuke uitjes met kinderen tijdens de kerstvakantie

De kerstvakantie is begonnen:berg die tablet en videospelletjes op en geniet van winterse qualitytime. We vroegen aan Lobke Gielkens, mama van Kobe (5) en Frauke (3), dagtrippers van het eerste uur, hoe zij haar kinderen twee weken bezighoudt.

vwh

1. Bezoek samen met het hele gezin een leuke kerstmarkt

Winterland in Hasselt is sowieso een toppertje, want ze hebben er de grootste mobiele schaatsbaan van België én het Huis van de Kerstman. Winterpret in Brussel zorgt dan weer voor meer dan 2,5 km winterpret met een ijsbaan op het schitterende Muntplein en een kerstboom van 21 meter hoog. Nog geen genoeg gekregen van leuke kerstmarkten? Ook tijdens de Gentse winterfeesten kan je een imposant 55 meter hoge rad met de naam ‘Roue de Paris’ bestijgen. Op de kinderijspiste van 100 m² kunnen ook de allerjongste bezoekers zich uitleven.

Meer info? www.uitmetvlieg.be

2. Winter Plopsaland in De Panne

Geniet van de honderden kerstbomen, kleurrijke kerstballen en duizenden lichtjes. Droom weg bij de bekende melodietjes en bewonder de dansjes van de opgewekte kerstelfjes, tinnen soldaatjes en andere kerstfiguurtjes die vrolijk om je heen dartelen. En kijk: Maya de Bij, Wickie de Viking en al hun vriendjes hebben een leuke winteroutfit aangetrokken. Suggestie: combineer je bezoek aan Plopsaland met een Samson & Gert Kerstshow.

Meer info? www.plopsa.be

3. Sneeuw -en ijssculpturenfestival in Brugge

Voor de 16e editie van het Sneeuw- en IJssculpturenfestival in Brugge beleef je de virtuele wereld van Wanagogo. Je ontmoet er de vrolijke bij Maya in haar ijsbloemenparadijs en het dapperste jongetje van de wereld: Wickie De Viking. Ook hun vrienden zijn van de partij! Kruip in de huid van je avatar en laat je meevoeren in de betoverende wereld van Wanagogo.

Meer info? www.ijssculptuur.be

4. Kerst in DE Studio

Voor het vierde jaar op rij viert Villanella Kerst in DE Studio! Dit jaar feesten we samen met onze vrienden van Theater De Spiegel, Theater FroeFroe, Domestic Science Club, Tuning People & kinderenvandevilla. Met vrolijke voorstellingen waar muziek in zit, met lekkernijen, leuke verrassingen en cadeaus onder de kerstboom. En met een memorabel kinderfeest na elke voorstelling. Breng de hele familie mee.

Meer info? www.destudio.com

5. Wintercircusfestival in Leuven

Dit jaar slaat Circus & Co weer zijn tenten op in Leuven. Met de Bruul als uitvalsbasis trekken nationale en internationale circusartiesten naar de schouwburg, de Minnepoort, de Predikherenkerk en nog verder de stad in. Verwacht je aan heel verrassende acts en onvoorspelbare voorstellingen. Soms betalend, soms helemaal gratis.

Meer info? www.circusenco.be

6. Sneeuwpret in Océade

Deze kerstvakantie wordt het Brusselse, tropische Océade voor het eerst omgedoopt tot een heus winterparadijs. Meerdere keren per dag dwarrelen dikke sneeuwvlokken naar beneden in het golfslagbad en dat bij een temperatuur van 28 graden. Van -donderdag 24 december tot en met zondag 3 januari.

Meer info? www.oceade.be

7. ’s Morgens naar de bioscoop

Vanaf zondag 20 december tot en met zaterdag 2 januari zullen alle bioscopen van Kinepolis hun deuren openen vanaf 10 u 30 en kan je vanaf 10 u 45 genieten van verschillende kinder- en familiefilms. Er zijn geen ochtendvoorstellingen voorzien op 25 december en 1 januari. Op zondag 3 januari kan je ‘s ochtends ook bij ons terecht tijdens Kids at the Movies. Die ochtend ontvangen clowns, grimeurs en springkastelen je vanaf 9 u 30 voor animatie. Om 11 u begint de film.

Meer info? www.kinepolis.be

8. Ga schaatsen

De ijspiste van de BadBoot ligt sinds 2014 niet meer op het water, maar in de nieuwe evenementenhal aan wal CadX, vlak naast de BadBoot. De schaatsbaan is nu groter én overdekt, waardoor je bij alle weersomstandigheden toch nog kan schaatsen. Naast schaatsen jan je er ook lasershooten, genieten van een winterbuffet of je aan curling wagen.

Meer info? www.badboot.be

9. Kerstverhalen in Tongeren

Voor de vijfde keer op rij kan je volgende week genieten van de oude vertelkunst van de Tongerse verhalenverteller. Op 26, 27, 28, 29 en 30 december om 19 u neemt een oude verhalenverteller je mee in de tijd en sfeer van weleer. Opwarmertjes als een jenevertje onderweg, een winterse erwtensoep met brood, een glühwein of chocolademelk zijn er voor de volwassenen. Om iedereen van een plaatsje te kunnen voorzien in de middeleeuwse kelder is reserveren noodzakelijk.

Meer info? www.begijnhofmuseumtongeren.be

10. Winterefteling

Een pretpark bezoeken is niet alleen leuk in de zomer, ook in de winter kan het sprookjesachtig zijn. Net over de Nederlandse grens kan je genieten van hartverwarmende vreugdevuren, live entertainment, duizenden lichtjes en winterse attracties zoals een schaats- en langlaufbaan.

Meer info? www.efteling.com

Meer leuke uit -en thuistips voor kids vind je op haar blog Leuke Wereld. Geen zin om ver weg te gaan? Dan kan je ook vakantie vieren in je eigen huis door zelf leuke dingen te maken. Met de leuke DIY-tips op Lobke’s blog ben je een hele vakantie zoet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten