Gamepersonage wordt model voor Louis Vuitton

Na onder andere Michelle Williams en Matthias Schoenaerts pakt het Franse modehuis Louis Vuitton uit met een nieuw gezicht voor zijn voorjaarscampagne. Creatief directeur Nicolas Ghesquière liet zijn oog vallen op Lightning, een personage uit de succesvolle Japanse rollenspelreeks Final Fantasy.

edm

Ghesquière gaf de eerste beelden en een video van de campagne vrij via zijn Instagramaccount. Daarvoor werd Lightning uiteraard uitgedost in de nieuwe collectie van het Franse modehuis. De campagne werd dan ook gecreëerd in samenwerking met Square Enix, ontwikkelaar van de videogame.

 

Reality and fantasy become one : lightning a genuine heroine in the new @louisvuitton series 4 ad campaign

A video posted by ?? (@nicolasghesquiere) on

De keuze voor een gamepersonage komt niet helemaal uit de lucht gevallen, aangezien de collectie zelf ook heel wat referenties bevatte naar virtual reality en Japanse animatie. Bovendien werd de catwalkshow geopend door Fernanda Ly, een Australisch model met Chinese roots én een roze haardos, net zoals Lightning.

Het is overigens niet de eerste keer dat personages uit Final Fantasy worden opgepikt door de modewereld. In 2012 doken Lighting en haar collega’s ook al eens op in een modeshoot voor Prada, in het mannenmagazine Arena Homme+.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten