Paul Smith stuwt Modemuseum naar recordcijfers

© MDL

Het Modemuseum in Hasselt heeft vorig jaar 53.421 bezoekers gelokt. Daarmee is het record uit 2013 verpulverd. Grote belangstelling was er vooral voor de expo van de Britse topdesigner Paul Smith, die op binnen- en buitenlandse interesse kon rekenen.

svg

‘Voor de allereerste keer in 26 jaar wisten we de kaap van de 50.000 bezoekers te overschrijden’, zegt Kenneth Ramaekers, directeur van Modemuseum Hasselt. ‘Om meer precies te zijn, wisten we 53.421 bezoekers, te verwelkomen. Het vorige record noteerden we in 2013, toen 42.437 mensen een kaartje kochten.’

Waar de vorige uitschieter een gevolg was van de succesvolle expo die zangeres Axelle Red over haar garderobe had samengesteld, mag de nieuwe recordopkomst op het conto van Paul Smith worden geschreven. ‘De expo “Hallo, Mijn naam is Paul Smith” was goed voor liefst 41.449 bezoekers’, rekent Ramaekers voor.

Media-aandacht

‘De media-aandacht hiervoor was massaal vanaf dag 1, dit zowel in binnen- als buitenland.’ Deze expo gaat eind deze maand open in Glasgow en reist dan vervolgens naar Kyoto, Tokio en Nagoya in Japan. Nog later volgt hoogstwaarschijnlijk China.

Voor 2016 verwacht Modemuseum Hasselt nog tot 13 maart bezoekers voor de expo ‘Jazz Age, the roaring twenties’, die volgens de directie de verwachtingen meer dan inlost. Daarna gaat het Modemuseum drie weken dicht voor de opbouw van ‘Haute-à-Porter’, een tentoonstelling over de invloed van haute couture op de populaire kleding van vandaag. Kernbegrippen zijn luxe, vakmanschap, volume, extravagantie, spektakel, pracht en praal. Vanaf 2 april te zien in Hasselt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook