Marec bladert door speciale editie Charlie Hebdo: "Heel aangrijpend"

Cartoonist Marec bladert met weemoed door de speciale editie van Charlie Hebdo een jaar na de aanslag op de redactie. “Ik mis ze nog altijd even hard”, zegt hij. “Ik kende ze niet persoonlijk, en toch beschouwde ik hen als vrienden.

De speciale editie van Charlie Hebdo is vanaf vandaag ook te krijgen in ons land, er worden zo'n 40.000 exemplaren verdeeld. Het nummer zal verkrijgbaar zijn in 2.700 verkooppunten, en dat tot en met 4 februari. 

In de speciale editie staan tekeningen van de vermoorde tekenaars Cabu, Wolinski, Charb, Tignous, Honoré, en van externen, zoals de Franse minister van Cultuur Fleur Pellerin, actrices Isabelle Adjani, Charlotte Gainsbourg en Juliette Binoche, auteurs Élisabeth Badinter, Taslima Nasreen en Russell Banks, en de muzikant Ibrahim Maalouf. Het nummer komt uit op ongeveer een miljoen exemplaren.

Een week na de aanslag bracht Charlie Hebdo een "nummer van de overlevenden" uit, waarvan wereldwijd 7,5 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Van de 480.000 exemplaren bedoeld voor de Belgische markt werden er toen 370.000 verkocht.

Door sndt
AANGERADEN
Meest recent