Vervoort: ‘Geen sprake van vriendjespolitiek bij project tegen radicalisering’

Bron © BELGA
  • Rudi Vervoort.

Ismaël Saidi, auteur van het toneelstuk Djihad, gaat dan toch geen videoclips maken tegen radicalisering. Na hevige kritiek gooit hij de handdoek in de ring. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) betreurt de beschuldigingen over vriendjespolitiek.

In een brief aan Vervoort, die vrijdag in Le Soir is uitgelekt, schrijft Saidi dat hij niet wil doorgaan met het project. ‘Het is veel te zwaar om beschuldigd te worden van vriendjespolitiek, een gebrek aan transparantie en van het schoothondje te zijn van de PS’, luidt het.

‘Lichtzinnigheid’

Vervoort bevestigt de brief in een persbericht. Hij respecteert de beslissing van Saidi en betreurt dat zijn bedoelingen onder vuur zijn genomen. ‘Het ging hier geenszins om een vorm van cliëntelisme, noch favoritisme. We wilden gewoon ondersteuning bieden voor een initiatief dat uniek is in zijn soort.’

De minister-president veroordeelt ‘de lichtzinnigheid waarmee bepaalde chagrijnige personen en politieke figuren zonder enige kennis van zaken een waardevol project onderuit wilden halen en daarbij hun pijlen richtten op een man met grote kwaliteiten als Ismaël Saidi’.

Subsidie

Woensdag nog had het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aangekondigd dat het 275.000 euro vrijmaakt voor het project. Met dat geld ging hij de Koran ‘correct’ uitleggen aan jongeren en ouderen, zowel moslims als niet-moslims.

Ismaël Saidi heeft aan Vervoort gevraagd om de subsidie te blokkeren en ze aan iemand anders toe te kennen.

Door
AANGERADEN
Meest recent