MR: ‘Sociaal overleg werkt en boekt resultaten’

© BELGA

Op een nieuwjaarstoespraak van de Waals-Brabantse federatie van zijn partij heeft MR-voorzitter Olivier Chastel uitgehaald naar de vakbonden. Die klagen al te vaak over een gebrek aan sociaal overleg. ‘Maar ze hebben nog nooit zoveel akkoorden gesloten aan de onderhandelingstafel’, zei hij.

svg

‘Het is hoog tijd dat de vakbonden hun logica, die uit een andere eeuw komt, achter zich laten. Wat de Franstalige spoorbonden deze week deden, is sociaal onverantwoord, misdadig voor de economie, vernietigend voor het bedrijf en het zet niemand aan om Brussel en Wallonië als stabiele en dynamische investeringsgebieden te beschouwen.’

De kritiek dat deze regering de koopkracht aantast zal volgens Chastel de komende weken weerlegd worden, wanneer veel werknemers ‘de waarheid van de cijfers’ op hun loonfiche zullen zien.

‘Het nettoloon in België stijgt dankzij de regering van Charles Michel. Het systeem van sociale bescherming blijft overeind en zal zelfs versterkt worden doordat er duizenden jobs bijkomen. Het sociaal overleg werkt en boekt resultaten’, zei Chastel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten