Chinees pretpark van Disney opent in juni

© AFP

Het eerste pretpark van Disney in China opent op 16 juni de deuren in de havenstad Shanghai. Dat maakte het Amerikaanse entertainmentbedrijf woensdag bekend. Het Shanghai Disney Resort belooft uniek te zijn, ‘langs de ene kant authentiek Disney en langs de andere kant onmiskenbaar Chinees’.

Het pretpark is een samenwerking tussen de Amerikanen en de Shanghai Shendi groep. De bouw van het park startte in 2011 en volgens het Chinese staatspersagentschap Xinhua werd er 34 miljard yuan (zo’n 4,7 miljard euro) in geïnvesteerd.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat het pretpark al vorig jaar de deuren zou openen, maar er is vertraging opgetreden.

Disney heeft op verschillende continenten pretparken, met name drie in de Verenigde Staten, Parijs, Hongkong en Tokio. De locatie in Shanghai wordt het eerste nieuwe themapark in meer dan tien jaar.

Bezoekers mogen er alvast het karakteristieke Disney-kasteel verwachten en een hotel geïnspireerd op ‘Toy Story’, maar de autoriteiten hebben ook attracties aangepast aan de Chinese cultuur geëist.

Op Chinese sociale media wordt woensdag enthousiast gereageerd op de nakende opening. Het eerste jaar alleen al worden er tussen tien en vijftien miljoen bezoekers verwacht.

LEES OOK