Stad Brussel eist renovatieplan van gewest voor tunnels

Bron © BELGA

Foto: Bart Dewaele

De stad Brussel eist dat het Brussels gewest snel werk maakt van een renovatieplan voor de Brusselse tunnels, gecombineerd met een ‘vlotheidsplan’ om de hinder te beperken. ‘Men moet zorgen dat de tunnels en de kleine ring geen wurgslang worden die alle mogelijke wegen vastzetten’, hekelde mobiliteitsschepen Els Ampe (Open VLD) in De Ochtend op Radio 1.

‘De tunnels moeten onderhouden worden, maar blijkbaar worden ze verwaarloosd’, zei Ampe met beschuldigende vinger naar het gewest, waar haar partij Open VLD nochtans mee aan de knoppen zit. De liberale politica wil echter geen zwartepietenspel, maar snel een duidelijk renovatieplan voor de tunnels. Dat is levensnoodzakelijk voor de leefkwaliteit en de economie in de stad.

Nog volgens Ampe moet minister-president Rudi Vervoort (PS) een vooraanstaande rol spelen in de kwestie. En ook het geld moet van het Brussels gewest komen, want dat is bevoegd voor de kleine ring en de tunnels. Een boodschap die ze naar eigen zeggen ook via haar partijgenoten in de Brusselse regering doorgeeft.

De Stefaniatunnel is momenteel gesloten nadat er in het plafond van de tunnel scheurtjes in het beton werden ontdekt.

Door
AANGERADEN