Oppositie scherp over vertrek burgemeester Blankenberge: “Dit typeert de wispelturigheid van het bestuur”

Links burgemeester De Klerck, midden Open VLD-voorzitter Franky Maelstaf, rechts schepen Ivan De Clerck die de burgemeester opvolgt. Foto: nmi

Blankenberge - Op de Nieuwjaarsreceptie van Open VLD zondag, heeft burgemeester Patrick De Klerck nu officieel aangekondigd dat hij volgend jaar in juli de sjerp doorgeeft aan Ivan De Clerck. “Dit typeert het wispelturige beleid van dit bestuur.”, klinkt het bij oppositiepartij CD&V.

Om alle verhalen die de voorbije maanden de kop opstaken rond zijn vertrek als burgemeester recht te zetten, vertelde Patrick De Klerck nu zelf dat hij in juli 2017 een stap opzij zet voor partijgenoot Ivan De Clerck.

Volgens De Klerck geen gemakkelijke keuze. “De job als burgemeester heb ik steeds graag gedaan en die job gaf mij meer voldoening dan die van provincieraadslid, volksvertegenwoordiger en schepen. Lange dagen als burgemeester zijn slopend en vergen veel van je gezondheid en familie. Mijn familie en gezondheid zijn nog altijd het belangrijkste.”, zegt De Klerck.

Schepen zonder bevoegdheid Jurgen Content (SP.A) is niet verrast met de beslissing van de burgervader. “Ik ben niet verrast dat de burgemeester opzij wordt geschoven.”, zegt hij. “Er heerst heel wat ontevredenheid binnen Open VLD. Er waren ook al veel reacties toen de burgemeester nog zijn job had in Brussel en hij bijna nooit in het stadhuis was. Dat het lange dagen zijn voor een burgervader is voor mij de grap van het moment. Binnen Open VLD is Ivan De Clerck gewoon de enige persoon die genoeg bagage heeft om hem op te volgen.”, zegt Content.

Volgens CD&V is er geen continuïteit in het beleid. “Dit typeert de wispelturigheid van het huidige bestuur. De burgemeester heeft voor de verkiezingen al twee jaar kunnen proeven van het burgemeesterschap en wist hoe de vork in de steel zat. Er is geen langetermijnvisie en daar wordt de inwoner nu de dupe van.”, weet CD&V-fractieleider Sandy Buysschaert.

Door nmi
AANGERADEN
Meest recent