Dit jaar eerste MCM Comic Con-beurs in Brussels Expo

Bron © BELGA

Comic Con in San Diego (2015) Foto: AFP

De MCM Comic Con-beurs strijkt op 11 en 12 juni neer in Brussel. Het is de eerste keer dat Brussel de beurs voor de liefhebbers van moderne popcultuur en de bijbehorende strips, games en televisieseries verwelkomt.

‘We hebben voor Brussel gekozen, omdat we voelen dat hier ruimte is om te groeien. Het is een markt met opportuniteiten en de Expo zocht internationale events’, zegt Bryan Cooney, managing director van MCM Comic Con.

De beurs ‘wil alles omvatten van de stripboeken -en figuren, de huidige televisieseries, de films en de videogames. En er zal ook veel ruimte zijn voor cosplay (waarbij deelnemers zich in een bepaald personage verkleden, nvdr.). Met de rijke stripgeschiedenis die België kent, willen we vooral ook de lokale stripartiesten aanspreken om op de beurs te komen staan.’

In Londen organiseert MCM Comic Con jaarlijks de derde grootste moderne popcultuurbeurs in de wereld, maar ook in andere landen lopen er al jaren beurzen van de Engelse organisatie. Vanaf donderdag gaat de Belgische website online en vanaf volgende maand start de ticketverkoop. Kinderen onder 10 jaar mogen gratis binnen.

Door