Belg spendeert meer dan vier uur per week in de badkamer

© Shutterstock

Wij Belgen brengen veel tijd door in de badkamer. Uit een peiling van onderzoeksbureau GfK blijkt dat we er maar liefst 4,2 uur per week in staan om ons te verzorgen. De voornaamste reden? Ons goed in ons vel voelen.

vwh

Het Nederlandse onderzoeksbureau GfK vroeg aan meer dan 27.000 internetgebruikers in 22 landen hoeveel tijd ze wekelijks voorzien om zichzelf te wassen, scheren, schminken en aan te kleden. Daaruit blijkt dat Belgen gemiddeld zo’n 4,2 uur spenderen aan persoonlijke verzorging. Bij onze noorderburen is dat 4,6 uur.

Ruim 68 neemt gebruikt die tijd vooral om zich goed in zijn vel te voelen, 44 procent om zich piekfijn te maken voor zijn partner en 37 procent vindt dat een uitgebreide verzorging een gevoel van controle met zich meebrengt. Uit de enquête blijkt dat vrouwen (79 procent) meer dan mannen (57 procent) in de badkamer staan om zich goed te voelen.

De mannen en vrouwen die het langst in de badkamer staan, wonen in Italië. Zij hebben per week makkelijk zo’n 5,5 uur nodig om picobello voor de dag te komen. Argentijnen en Amerikanen staan respectievelijk op nummer twee en drie in de ranglijst met een gemiddelde van vijf uur en een kwartier. Chinezen bengelen helemaal onderaan de lijst. Zij voorzien wekelijks gemiddeld minder dan drie uur voor persoonlijke verzorging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten