ATLETIEKVK INDOORGENT - Kogelstoter Filip Eeckhout opnieuw in actie

“Gebrand op een nieuwe titel”

© Gregory Van Gansen

Zondag vinden in de Gentse Topsporthal de Vlaamse Kampioenschappen plaats. Blikvangers in het kogelstoten zijn Jolien Boumkwo, aan haar eerste wedstrijd van het seizoen toe, en Filip Eeckhout. Voor de Ledenaar is het een comeback als master.

WILLY GOOSSENS

“Ik ben nooit echt met kogelstoten gestopt”, vertelt de 36-jarige Filip Eeckhout. “Jammer genoeg heb ik gedurende een jaar de competitie moeten stilleggen omwille van een blessure aan de elleboog. Zoveel als mogelijk trainde ik nog met groep jongeren mee”, aldus de Ledenaar, die bij Vlierzele Sportief het team van de FEThrowers onder zijn hoede heeft. “Driemaal in de week sta ik voor die jongeren klaar om ze met raad en daad bij te staan. Vroeger trainden we tijdens de winter in de Topsporthal. Nu kan ik echter over de turnzaal van het college in Lede beschikken, waardoor de verplaatsingen serieus gereduceerd werden.”

Met Myrthe Van der Borght, zondag nog goed voor zilver bij de cadetten, heeft het team toch een stevige belofte in huis. Ook meerkampster Hanne Maudens volgt er de kogeltraining. “Ja, maar ook al mijn andere atleten, zowel de jongens als de meisjes, bezorgen me een grote dosis voldoening wanneer ik merk dat ze vorderingen maken. Meer hoeft toch niet voor een trainer.”

Een paar weken geleden was Eeckhout, leraar elektronica in het Don Bosco Instituut in Halle, aan zijn 35ste provinciale titel toe. “Die worp van 15,60 meter was buiten alle verwachtingen. Maar ik was ook super gemotiveerd om het tegen de jonge mannen op te nemen. Natuurlijk zou ik zondag de lijn willen doortrekken. Al zal het geen sinecure zijn om de jonge Ilya Defrère van de titel te houden. Het is trouwens precies tien jaar geleden dat ik bij de Vlaamse kampioenschappen nog eens op het hoogste podium mocht. In die tijd trainde ik echter zesmaal per week. Nu train ik gewoon met de jongerengroep mee en dat maakt toch wel een groot verschil uit. Al moet ik bekennen dat ik de voorbije weken toch een tandje heb bijgestoken. Aan motivatie ontbreekt het me zeker niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten