Nieuwe vertraging voor renovatie Brusselse Munt wegens bodemonderzoek

De werken aan de opera van de Munt in Brussel hebben opnieuw vertraging opgelopen. De heropening die eerst voorzien was in het begin van 2016, werd al eens uitgesteld naar mei en wordt nu dus opnieuw uitgesteld naar december door bodemonderzoeken.

“De Munt is nog altijd onder constructie, de scène en de tribunes zijn afgebroken, maar de heropbouw is nog niet begonnen. Eerst moeten er nog bodemonderzoeken gevoerd worden voor de ondersteuning van de nieuwe podiumlift. Dat is de oorzaak van de nieuwe vertragingen”, laat Peter De Caluwe algemeen directeur van de Brusselse Munt, weten.

Heropening

De heropening van het operagebouw wordt zo voor de tweede keer uitgesteld.

“De bedoeling is dat we in december de Munt heropenen met een nieuwe productie. Ik ga er echt van uit dat dit lukt, de werken zullen dan een jaar langer dan gepland geduurd hebben. Maar dan zal de infrastructuur wel echt op punt staan en zitten we weer goed voor de volgende dertig jaar.”

Financieel heeft de vertraging weinig gevolgen voor het operahuis. De Munt kondigde zelfs aan dat het kalenderjaar 2015 met een positieve balans werd afgesloten.

“Zelf voelt de Munt weinig van de vertraging, want het is de federale overheid die ons een theater ter beschikking moet stellen. Wel hebben we ervoor gekozen om onze exploitatie niet te stoppen, want anders gooi je heel veel geld weg”, aldus De Caluwe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten