Aandeel Ageas geschorst

Foto: BELGA

Op de beurs van Brussel is de handel in het aandeel Ageas tijdelijk stilgelegd. Dat gebeurt in afwachting van een uitspraak van de rechtbank in de Fortis-zaak.

De schorsing is door Ageas zelf aangevraagd. De uitspraak komt er in een zaak die door Patripart en moederbedrijf Patrinvest is aangespannen, aldus Ageas. De zaak gaat terug tot de kapitaalverhoging van Fortis in 2007. Die was nodig voor de overname van ABN Amro, maar die overname leidde tot de ondergang van het bedrijf. De verzekeringstak ging verder als Ageas.

AB Inbev

Patripart, een vroegere Fortis-aandeelhouder, is een vennootschap van Alexandre Van Damme van de gelijknamige AB InBev-familie. In september 2012 dienden Patripart en Patrinvest een eis tot schadevergoeding in bij de handelsrechtbank.

‘De eis is gebaseerd op vermeende onvolledige en/of misleidende informatie in het prospectus van Fortis over de kapitaalverhoging van september 2007’, zegt Ageas over de zaak.

In oktober vorig jaar schreven de zakenkranten De Tijd en L’Echo dat Alexandre Van Damme 150 miljoen euro eist. Zijn vennootschappen leden dat verlies op zowat 200 miljoen euro aan toen gekochte aandelen.

Hervatten

De uitspraak wordt in de loop van de namiddag verwacht, daarna kan de handel hervat worden.

Door
AANGERADEN