Axa Bank voortaan enkel actief op Belgische markt

Bron © belga

Foto: belga

Axa Bank Europe verkoopt haar Hongaarse activiteiten aan de grootste bank van Hongarije. Axa Bank trekt zich daarmee terug op de Belgische markt, zo is woensdag meegedeeld. De bank boekte in 2015 ook de eerste nettowinst sinds 2011.

De verkoop is de laatste stap in een transformatieplan dat begin 2014 gelanceerd werd en waarbij Axa Bank Europe de focus volledig legde op de Belgische activiteiten, legt woordvoerder Wim Pauwels uit. Eerder waren al onderdelen in Zwitserland, Tsjechië en Slovakije verkocht.

De Hongaarse activiteiten zullen worden overgenomen door de Hongaarse OTP Bank. De operatie zou in de tweede helft van dit jaar afgerond moeten zijn.

De verkoop zal leiden tot een uitzonderlijk verlies van ongeveer 80 miljoen euro in het nettoresultaat, voegt Axa Bank Europe toe. Daarvoor is al een voorziening genomen in de boeken van 2015. Pauwels benadrukt dat, ondanks die voorziening, de bank op 25 februari een positief nettoresultaat zal kunnen bekendmaken, ‘voor het eerst sinds 2011’.

Door svg
AANGERADEN