Telenet over rechtszaak: “Wij betalen al jaren correct voor diensten van Mobistar”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Mobistar daagt Telenet voor de rechter om de betaling van facturen te verkrijgen. Telenet weerlegt: “Telenet betaalt al jaren correct de vergoedingen zoals contractueel vastgelegd in ons MVNO-contract van 2012. Het contract is ook niet gewijzigd gedurende die periode”, klinkt de reactie.

Vandaag raakte bekend dat Mobistar naar de rechter trekt om van Telenet de betaling van facturen te verkrijgen, verschuldigd onder het Full MVNO-contract. Telenet is een Full MVNO-partner van Mobistar, wat betekent dat Telenet onafhankelijk actief is als mobiele operator maar daarvoor wel het netwerk van Mobistar gebruikt. Daarvoor sloten de bedrijven een contract dat nog loopt tot 2017.

“Telenet claimt ten onrechte een prijsvermindering op facturen voor diensten door Mobistar geleverd in 2013 en 2014”, klinkt het bij Mobistar. “Telenet maakte tevens een foutief gebruikt van de afspraken in verband met wholesaletarieven op grond waarvan Mobistar de betaling van een bijkomend bedrag vordert en dit voor de periode 2012-2015. Aangezien Telenet weigert om deze bedragen vrijwillig te betalen, heeft Mobistar geen andere optie dan het opstarten van een gerechtelijke procedure tegen Telenet voor het openstaande bedrag.”

Telenet: ‘Het volste vertrouwen in de uitspraak van de rechtszaak’

Telenet weerlegt dat het niet correct de facturen van Mobistar betaalt. “Telenet betaalt al jaren correct de vergoedingen zoals contractueel vastgelegd in ons MVNO-contract van 2012. Het contract is ook niet gewijzigd gedurende die periode”, klinkt de reactie, nu Mobistar aankondigde dat het naar de rechtbank stapt.

“Het is daarom opmerkelijk dat Mobistar hier nu een andere visie op nahoudt”, vervolgt Telenet in een korte reactie. “Wij hebben echter het volste vertrouwen in de uitspraak van de rechtszaak die Mobistar ingeleid heeft.”

Door
AANGERADEN