Van dinsdag 8 tot en met zondag 13 maart in Vooruit

Ilja Leonard Pfeijffer op Mind the book

© if

Donderdag 10 maart komt de Nederlandse auteur Ilja Leonard Pfeijffer, die vooral bekendheid kreeg met zijn roman La Superba, naar de Vooruit. Pfeijffer, die met La Superba, een turf over de Italiaanse stad Genua, zowel de Libris Literatuurprijs als de Inktaap won, is in Gent naar aanleiding van de nieuwe editie van Mind The Book. Mind The Book is een boekenevenement dat afwisselend in Antwerpen en Gent plaats heeft. Deze keer is de Vooruit van dinsdag 8 tot en met zondag 13 maart opnieuw de plek voor wie van boeken houdt.

Rudy Tollenaere

Naast Pfeijffer, die ondertussen klaar is met Brieven uit Genua, een tegenhanger van La Superba, komen nog tal van andere schrijvers, waaronder de journalist Robert D. Kaplan. Die trok zowat de hele wereld rond, vaak in het zog van Amerikaanse militairen. In zijn boeken wisselt hij zijn eigen reiservaringen af met academische bespiegelingen en historische informatie. De Standaard-journalist Marc Reynebeau gaat op zaterdag 12 maart met hem in gesprek over Oost-Europa.

Mind the Book is een zogenaamd geëngageerd boekenfestival en snijdt actuele topics aan: ‘Verboden boeken’, ‘Seksisme’, ‘Duurzame mode’ en ‘Europa onder druk’ . Het festival zet in deze editie ook de Gentse jeugd in de schijnwerpers, door workshops met masterclasses in (hoge)scholen, een nieuwe Uitgelezen op School (11+) en het stadskaartproject van Bougie en Vooruit.

Het volledige programma van Mind The Book is hier terug te vinden.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent