Mobistar betreedt tv-markt: scherpe prijs, maar wel tekortkomingen

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Mobistar zet zijn nieuw aanbod van internet en televisie in de markt tegen een scherpe prijs, maar de klant moet het dan wel stellen met een basisaanbod en een aantal tekortkomingen. Zo biedt MobistarTV in eerste instantie nog geen video-on-demand, terugkijk-tv of voetbal aan.

Mobistar heeft maandag na jaren van discussies met de kabeloperatoren zijn aanbod voor tv voorgesteld. De telefoonmaatschappij positioneert zich vanaf 1 maart tussen lowcostspeler Scarlet (dochter van Proximus) en de grote jongens Telenet en Proximus.

Scherpe prijs, maar wel enkele ‘handicaps’

Een pakket met vast internet en televisie kost 39 of 49 euro. Belangrijke voorwaarde: je moet ook abonnee zijn voor mobiele telefonie met een van de Mobistar-dierenformules (Kangoeroe, Dolfijn of Panter). Wie een van de duurste Panter-formules heeft (45 of 60 euro) betaalt 39 euro per maand, de rest 49 euro. Vaste telefonie verkoopt Mobistar niet. In het pakket zit snel breedbandinternet (100 Mbps) met onbeperkt volume (voor normaal gebruik) via de kabel. De digitale televisie omvat een pakket van circa 50 zenders in Vlaanderen en 70 in Brussel, iets minder dus dan bij Telenet of Proximus, maar meer dan bij Scarlet (27 kanalen). Er kunnen tot vier gelijktijdige opnames gedaan worden.

MobistarTV start wel met enkele tekortkomingen. Zo is er geen catalogus met films en series op aanvraag en blijft ook de voetballiefhebber op zijn honger zitten. Mobistar-topman Jean-Marc Harion zei wel dat daaraan gewerkt wordt. Het zenderaanbod zal nog worden uitgebreid en er is een app in de maak. Ook een dienst om programma’s in een periode na de uitzending te herbekijken, is nog niet meteen beschikbaar.

Goedkoper voor Telenet-klanten die overstappen dan voor Proximus-klanten

De installatie is voorlopig gratis, maar kost normaal 149 euro (activatie en installatie). Proximus-klanten moeten sowieso dieper in de buidel tasten dan Telenet-klanten die willen overstappen. Voor de heractivatie van de kabel (een filter weghalen), rekenen de kabeloperatoren immers 149 euro aan. Bij Telenet-klanten is de kabel al actief. Als de kabel nog niet in huis ligt, komen daar nog kosten bij voor de graafwerken.

Mobistar Internet & TV start op 1 maart in enkele steden (acht Brusselse gemeenten, Leuven, Aalst, Bergen, Ottignies, Louvain-la-Neuve en Waver). Tegen het einde van het jaar zullen de diensten nationaal beschikbaar zijn, zegt Mobistar. Tegen dan zal de merknaam Mobistar overigens vervangen zijn door Orange.

AANGERADEN
Meest recent