Luperto dient klacht in tegen mensen die hem beschuldigen

© BELGA

De Waalse politicus Jean-Charles Luperto heeft klacht ingediend tegen de mensen die hem beschuldigen van zedenfeiten op een snelwegparking in Spy. Dat melden de Franstalige kranten van Sudpresse donderdag en wordt bevestigd door zijn advocaat, Marc Uyttendaele.

svg

Luperto (PS), de burgemeester van Sambreville, was voorzitter van dat parlement tot hij in opspraak kwam na klachten over zedenfeiten op een snelwegparking in Spy in 2014. De meeste mensen stoppen langs die parking om te rusten of te tanken. Maar de parking staat ook bekend als een ontmoetingsplaats waar homoseksuele mannen losse seksuele contacten met elkaar hebben.

‘Meneer Luperto is in die context inderdaad verschillende keren op die parking en in de toiletten van het tankstation geweest’, gaf ook zijn advocaat Marc Preumont indertijd toe. ‘Dat bekent hij ook. Hij ontkent echter dat hij zich daar bezondigd heeft aan feiten van openbare zedenschennis of exhibitionisme.

Luperto diende op 12 februari bij de strafrechtbank in Charleroi klacht in wegens stalking en meineed tegen zeven mensen, onder wie de verantwoordelijke van het tankstation waar de feiten zouden hebben plaatsgevonden.

LEES OOK

Nu in het nieuws