CLUBNIEUWS. Defour toch mee naar Athene, ook geen Izquierdo op training

Foto: Isosport

Anderlecht speelt donderdag in Athene en Steven Defour stapt vandaag toch mee het vliegtuig op. Club Brugge is niet langer Europees actief en werkte een training af met amper 17 jongens, ook Izquierdo was niet te zien op het oefenveld. OHL torst momenteel de rode lantaarn maar geeft de moed niet op. De voorzitter sprak de spelers toe en een oefenmatch krikte het vertrouwen op. Lees hier al het clubnieuws van de dag.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Defour toch mee naar Athene

ANDERLECHT Hoewel het lang nog niet zeker is of hij kan spelen, reist Steven Defour vandaag mee met Anderlecht naar Athene. Gisteren evolueerde zijn kuitblessure voor het eerst gunstig en als die lijn zich doortrekt, is hij misschien toch inzetbaar.

Volgens de statistieken heeft paars-wit 59 procent kans om zich te kwalificeren. Wat meer is: Olympiakos verloor in zijn Europese geschiedenis al twintig keer een heenmatch op verplaatsing en kon dat maar één keer rechtzetten in eigen huis: in het seizoen 1989-1990 tegen RAD Belgrado. (jug)

Ook geen  Izquierdo op training

CLUB BRUGGE  De A-kern trainde gisteren met amper zeventien jongens. José Izquierdo kreeg rust. Belofte Dennis Van Vaerenbergh mocht nog eens proeven van een oefensessie en derde doelman Michaël Cordier werkte een deel van de training af. De geblesseerden Vormer (buikspieren), Cools (patellapees), ­Diaby (hamstrings), Ibini (kuitbeen) waren niet op het oefenveld te bespeuren. Verder bleven ook Bolingoli, Gedoz, Agu, Coopman, Leandro en Dierckx binnen. Het zestal kwam maandagavond in actie met de beloften tegen Standard.Tijdens de training waren heel wat Deense trainers in spe aanwezig die een opleiding volgen om een UEFA A-diploma te bemachtigen.

Net als KV Oostende en AA Gent trekt Club Brugge ook op lentestage in het kader van Play-off 1. Niet naar het vertrouwde Zuid-Spaanse San Roque, wel zo’n 25 kilometer verderop in Estepona. Blauw-zwart neemt van dinsdag 22 maart tot zondag 27 maart zijn intrek in het Elba Estepona Gran Hotel & Thalasso Spa.

Jeugdspeler Dylan Damraoui (18) trekt dan weer naar de VS, waar hij een avontuur aangaat bij het B-elftal van Portland Timbers, actief in de Amerikaanse derde klasse.(gma, jcs)

Valdes opnieuw fit

STANDARD Victor Valdes heeft gisteren de training bij Standard hervat. De Spaanse doelman was twee weken out door een dijblessure, waardoor hij de partijen tegen Westerlo (2-0-verlies) en Charleroi (3-0-winst) aan zich moest  laten voorbijgaan. Als Valdes vandaag op training geen reactie ondervindt, start hij zondag naar alle waarschijnlijkheid in de topper tegen Anderlecht.

Ontbraken gisteren op training door blessures: Brüls, Goreux en Legear. (bfa)

Peptalk en hoopgevende oefenmatch in Leuven

OH LEUVEN Drie dagen na de zware opdoffer in Moeskroen maakte OHL-voorzitter Jimmy Houtput gisteren zijn opwachting op het oefencomplex in Oud-Heverlee. Houtput pikte samen met sportief  verantwoordelijke Luc Denteneer het slot van de training mee en sprak daarna de voltallige spelerskern toe in de kleedkamer.  “Niet om hen de levieten te lezen, het was eerder een peptalk”, benadrukte de voorzitter. “Ik heb een open gesprek met de spelers gehad en ik denk dat ze zich allemaal bewust zijn van de ernst van de situatie.”

Voor de cruciale thuiswedstrijd tegen Oostende wil Houtput een verdwenen traditie van Den Dreef opnieuw invoeren. Het befaamde Leuvens kwartiertje – een dol slotkwartier waarin OHL richting eigen spionkop de tegenstander oprolde – moet de club zaterdag tegen Oostende weer een stap dichter bij de redding brengen. “Ik heb aan de spelers uitgelegd wat het Leuvens kwartiertje was en duidelijk gemaakt dat ik dat zaterdag opnieuw wil zien”, aldus Houtput. Tot slot zat de voorzitter ook nog even samen met Emilio Ferrera. “Om ook bij hem naar de temperatuur binnen de groep te polsen. Maandag was het blijkbaar nog muisstil op training, maar vandaag (gisteren, nvdr.) werd er opnieuw snedig getraind. Ik heb de indruk dat het vertrouwen aan het terugkomen is.” 

De bankzitters van OHL tankten gisteren vertrouwen tijdens een oefenmatch tegen Tubeke. De derde in het klassement van tweede klasse zakte af met zijn sterkste ploeg, maar ging zwaar de boot in met 5-1. ­Cerigioni (2x), Kostovski, Azevedo en invaller Sula zorgden voor de Leuvense doelpunten. Het basisteam van in Moeskroen werkte in de voormiddag een veldtraining af en trok na de middag naar de fitness.(thst)

LOKEREN Middenvelder Koen Persoons is weer klaar voor de dienst. Na een lange knieblessure traint hij voor de tweede week op rij mee met de groep. Hij raakt net op tijd speelklaar voor de derby tegen AA Gent van vrijdagavond. Coelho (rug) bleef uit voorzorg binnen, maar sluit normaal vandaag weer aan.(alve)

ZULTE WAREGEM Op zaterdag 5 maart om 20 uur speelt Zulte Waregem de West-Vlaamse derby bij KV Kortrijk. Voor de wedstrijd geldt een combiregeling. Tickets zijn beschikbaar via een van de erkende supporterslokalen. Aan het onthaal van het Regenboog­stadion zijn er geen kaartjes te verkrijgen. Voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag in Sint-Truiden zijn er wel tickets te koop bij de dienst ticketing van Zulte Waregem, net zoals bij de erkende supporterslokalen. (jcs)

W-BEVEREN Trainer Stijn Vreven moest zich gisteren voor de Geschillencommissie verantwoorden nadat scheidsrechter Laforge hem tijdens de partij tegen Anderlecht naar de tribunes had gestuurd. Het bondsparket stelde twee speeldagen schorsing voor, maar uiteindelijk moet de Limburgse coach enkel de wedstrijd tegen Charleroi van zondagavond vanop de tribunes volgen. Hijzelf en de club gaan niet in beroep. Een vijftal spelers bleef gisteren met kleine ongemakken binnen, de rest maakte een veldtraining vol. ’s Avonds gingen de spelers samen een hapje eten. (alve)

KV KORTRIJK Gisteren ondernam Maxime Chanot (enkel) een nieuwe poging om aan te pikken bij de groep, die twee pittige trainingen afwerkte. Het wordt afwachten of de verdediger een reactie ondervindt, anders raakt hij speelklaar voor de uitwedstrijd op Mechelen. Ook Van Eenoo (teen) sloot opnieuw aan. De Smet (enkel) revalideert verder. Papazoglou (knie) werkte uit voorzorg enkel de training in de voormiddag af, ’s middags kreeg hij verzorging. Normaal komt KV Mechelen niet in het gedrang. De ticketverkoop voor derby tegen Zulte Waregem (5 maart) loopt als een trein. KVK raadt aan om tijdig een ticket aan te schaffen. (jve)

WESTERLO Het Kuipje zal zaterdag goed vollopen voor de degradatiekraker tegen Moeskroen. Er zijn nog zo’n 1.700 tickets beschikbaar. Abonnees kunnen voor de staanplaatsen (J1, O en G) in voorverkoop een extra ticket voor een vriend of vriendin kopen aan halve prijs. (sks)

STVV Het bondsparket vroeg twee speeldagen schorsing voor Damien Dussaut, de geschillencommissie gaf hem één speeldag effectief en één voorwaardelijk. Dussaut zal er dus niet bijlopen tegen Zulte Waregem.

Ook Ono en Raman (hamstrings) komen zaterdag niet in actie. Ze werkten gisteren samen met Boli een revalidatietraining af. Ook Erichot kampt met problemen aan de hamstrings. Hij hield de training halfweg voor bekeken. Gerkens ondervindt hinder aan de lies en kreeg een aangepast programma voorgeschoteld. (gus)

KV MECHELEN Uros Vitas kreeg een extra dagje rust nadat hij een lichte hersenschudding opliep. Chen, Crepulja, Ben Khalifa, El Messaoudi, Leal en Corryn hielden het bij een uitlooptraining. Ze kwamen maandagavond in actie met de beloften. (0-1-zege bij STVV).

Gisteravond kwam de Raad van Bestuur samen. De opvolging van sportief directeur Olivier Renard werd besproken. Klaus Toppmöller (64) stelde zich kandidaat. De Duitser, ex-trainer van Leverkusen en Hamburg, moet evenwel niet hopen, KV wil een Belg. Ook Tom Van Imschoot (34), die bij FC Eindhoven speelt, solliciteerde.(thst, dvd)

 

Door vermi
AANGERADEN
Meest recent