Tien trends op de Oscars

De rode loper op de Oscars dient niet alleen om mooie foto’s op te maken, je kan hem ook bekijken als een catwalk waar trends ontstaan. Wij spotten er acht - de ene al meer geschikt dan de andere - om deze zomer zelf te dragen.

PUUR WIT

Minder kleur en meer impact: dat is waar Lady Gaga, Rooney Mara en Olivia Wilde zondagnacht voor zijn gegaan. De bijzondere snit van hun outfit maakte de pure look allesbehalve saai.

GLITTER
De Oscars zijn een groot feest en daar mag heus wat glitter aan te pas komen. Margot Robbie, Saoirse Ronan en Jane Wu geven het stijlvolle voorbeeld.

BLOTE SCHOUDER
Of je nu een jurk zonder of met maar één bandje droeg: blote schouders worden dit voorjaar een trend om niet te missen. Vraag het maar aan Jennifer Garner, Heidi Klum en Olivia Munn.

ZEESCHUIMPJE

Sea Foam Green, de kleur die ontstaat wanneer golven in de zee schuim achterlaten op het strand, is niet alleen hip als tint op je nagels. Daisy Ridley, Cate Blanchett en Sophie Turner tonen dat de kleur straks ook thuishoort in je garderobe.

ZONDER BANDJES
Blote schouders, check. Dan is het niet helemaal onlogisch dat veel sterren ook voor een galavariant van de zogenaamde tube dress kozen. Een beetje nineties, eenvoudig en hip.

KLASSIEKE SPLIT
Angelina Jolie demonstreerde al hoe je de hoge beensplit niet draagt tijdens de Oscaruitreiking van 2012. Rachel McAdams,
Kerry Washington en Luciana Barroso, vriendin van Sylvester Stallone, deden het beter. Hou deze trend in gedachten als je een maxi-jurk gaat shoppen.

V VAN VERLEIDELIJK
Oscar Night is evenzeer de viering van het betere decolleté. Dit jaar in de mode: de V-vormige plunge die vrouwelijke vormen op een sexy maar subtiele manier in de kijker zet zonder ook maar iets te onthullen. Op de foto: Charlize Theron, Sunrise Coigney en Julianne Moore.

STATEMENT BLING
Of je nu voor schitterende oorringen, riem of halsketting gaat: bling op een gala-evenement ziet er anno 2016 klassiek en vooral niet te mini uit. Sofia Vergara, Brie Larson en Naomi Watts moeten hun sieraden straks wellicht teruggeven aan de juweliers die zo vriendelijk waren om hun diamanten uit te lenen.

NIET ZOMAAR ZWART

Veilig zwart? Niet op deze Oscars. De zwarte jurken mochten wat creatiever met kleuraccenten zoals bij Amy Poehler, Mindy Kaling en Christine Sciulli. Als de jurk toch helemaal zwart was, dan had de creatie wel een boeiende snit. Over de outfit van Jacqueline West willen we het niet hebben. Bedankt voor het begrip.

TROMPE-L’OEIL
Laat de jurk een beetje bloot zien of niet? Jennifer Lawrence, Chrissy Teigen en Priyanka Chopra lieten uitschijnen van wel, maar wie beter keek ontdekte een misleidend laagje huidkleurige stof. Behalve bij Chopra, want zij koos voor iets meer transparantie.

Door vwh
AANGERADEN