Lady Gaga geeft ontroerend optreden op de Oscars

De Amerikaanse popzangeres Lady Gaga bracht zondagnacht, tijdens de Oscaruitreiking in Los Angeles, een beklijvende versie van haar nummer ‘Til It Happens to You’, de soundtrack van ‘The Hunting Ground’, een documentaire over de problematiek van verkrachtingen op Amerikaanse campussen.

Lady Gaga, die live zong en piano speelde, droeg het nummer op aan zangeres Kesha. “Ik zal aan je denken vanavond”, liet ze voor de show via Twitter weten aan haar collega. “Dit is niet over. We steunen je tot je vrij bent om een gelukkig leven te leiden. Daar heeft iedereen recht op”, schreef ze nog.

 

Kesha maakt momenteel een moeilijk periode door. Ze beweert dat producer Dr. Luke haar meerdere keren misbruikte, maar hij ontkent in alle talen. Na het optreden kreeg Lady Gaga een staande ovatie van het publiek. Jongeren op het podium hadden het woord ‘Unbreakable’ op hun armen geschreven om aan te tonen dat andere slachtoffers van verkrachting niet alleen staan.

Lady Gaga is ooit zelf het slachtoffer geworden van seksueel misbruik. Vorig jaar, tijdens een paneldiscussie met TimesTalks, sprak ze openhartig over de gigantische impact die de traumatische gebeurtenis had. “Ik wist niet hoe ik het kon accepteren of hoe ik mezelf ervan kon overtuigen dat ik niet de schuldige was”, vertelde ze. “De gebeurtenis heeft mij helemaal veranderd. Het veranderde mijn lichaam en mijn gedachten. Wanneer je een dergelijk trauma ondergaat, heeft dit niet enkel psychologische, maar ook fysieke gevolgen. Doorheen de jaren herbeleef je het gebeurde keer op keer opnieuw en die geestelijke belasting kan ook indirect fysieke klachten met zich mee brengen

Door vwh
AANGERADEN