Wat vindt Jani van de jurken op de Oscars?

© pn

Bijna net zo belangrijk als wie de gouden oscarbeeldjes mee naar huis mag nemen, zijn de jurken van de sterren op de rode loper. Wie droeg de mooiste jurk en wie moet op zoek naar een andere stylist? Jani Kazaltzis keurt de jurken en de styling.

tib

Jennifer Lawrence in Dior

Jani: "Dit is heel mooi gedaan. De jurk is doorzichtig, maar niet zo bloot dat je te veel ziet, er zit nog een stofje onder. Ze ziet eruit als de 'girl next door' die eens seks mag hebben Als je met kant werkt, kan een look snel te veel worden, daarom is het goed dat haar make-up en haar subtiel zijn en dat ze bijna geen juwelen draagt".

Olivia Wilde in Valentino

Jani: "Dit is een hele mooie jurk, maar niet voor haar lichaam. Als het lijkt alsof je borsten willen gaan lopen, is zo'n decolleté niet meer goed. En dan die choker rond haar hals.... De jurk is ook te recht aan haar taille, waardoor je het effect van een vierkante blok creëert. Het is een Griekse godin, maar dan eentje die net niet genoeg tijd had om zich klaar te maken".

Cate Blanchett in Armani Privé

Jani: "Ik ben een grote fan van Cate en ze ziet er stralend uit. De kleur en de snit van haar jurk zijn goed, maar het lijkt alsof een zesjarige er bloemen van papier maché op heeft gezet. Wie niet waagt, niet wint, dus ze krijgt nog altijd goede punten: als er iemand dit kan dragen, dan is zij het wel. Maar toch een beetje jammer".

Rachel McAdams in August Getty

Jani: "Op de Oscars moet je er gala uitzien, maar de rode loper is overdag, zodat het snel te veel wordt. Deze look met het blote been is perfect, de jurk heeft simpele vormen met een sexy uitstraling. Zo'n satijnen jurk moet je wel kunnen dragen, want glans maakt je dikker en de stof kreukt, waardoor je weer dikker lijkt. Ik denk dat deze actrice veel worteltjes heeft gegeten...."

Heidi Klum in Marchesa

Jani: "Oh my god what happened? Die decolleté is helemaal scheef - ik denk dat hij bedoeld was om rond haar nek te zitten, maar dat er met een broche een schuine lijn werd gemaakt - het klopt echt niet. De kleur, de ruches: ze ziet er uit als een fee zonder toverstokje".

Leonardi diCaprio in Armani

Jani: "Voor mannen wordt wel eens gezegd dat het simpel is, gewoon een zwart pak aandoen. Maar dan moet het wel een mooi zwart pak zijn, zoals dat van Leonardo hier. Het snijdt mooi aan de schouders en scherp in de taille. Alleen het jasje vind ik iets te lang: ik zou stoppen op de heupen, dat lijkt jonger".

Brie Larsson in Gucci

Jani: "Hier heeft de ontwerper geluk met het model. Want het plaatje klopt, maar eigenlijk is de jurk niet zo mooi. Ik hou normaal niet zo van riemen, maar hier is hij nodig omdat het anders lijkt alsof er een onderlijfje en een rok aan elkaar genaaid werden. Het is gewaagd en gedurfd en zij komt er mee weg, maar je ziet wel dat er aan gewerkt is om het goed te krijgen".

Margot Robbie in Tom Ford

Jani: "Deze jurk is echt mooi, ze ziet er een beetje uit als een sexy slang. Pailletten zijn heel moeilijk, maar als je het goed doet, zoals hier, heb je echte glamour. Het haar is heel naturel gehouden, de make-up en de juwelen sober - anders lijkt het nogal snel alsof je naar een discofeestje moet. De jurk werkt ook geweldig voor haar figuur: door de diepe decolleté lijken haar schouders breder, waardoor je heupen minder breed lijken. Voor mij is dit de mooiste jurk uit het lijstje".

Lady Gaga in Brandon Maxwell

Jani: "Lady Gaga doet moeite om mooi te zijn de laatste tijd en dat is goed gelukt. Ik ben blij om haar zo te zien.Een broekpak vind ik altijd stijvol, maar op de rode loper is het niet altijd gemakkelijk. Dit pak werkt op de rode loper. Wit is ook een moeilijke kleur, maar ze ziet er niet uit als een bruid, wel als een stijlvolle zakenvrouw".

Aangeboden door onze partners

Lees ook