Boeing verlengt contract met Solvay

Bron © BELGA

Foto: AP

Het chemiebedrijf Solvay zal minstens tot 2020 lichtgewicht kunststoffen materialen blijven leveren aan de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing. Dat meldt Solvay maandag.

De composietmaterialen die Solvay levert, worden gebruikt in bijvoorbeeld kleppen, deuren, stroomlijnkappen en rolroeren van de grote passagiersvliegtuigen van Boeing (zoals 737, 747, 777 en 787). Ze helpen om het gewicht van de toestellen, en dus ook het brandstofverbruik, te verminderen.

‘Het verlengde contract omvat zowel specifieke initiatieven als groeimogelijkheden op de lange termijn op basis van huidige en toekomstige gekwalificeerde Solvay-producten’, stelt Solvay in een persbericht.

Sinds de overname van het Amerikaanse Cytec, die eind vorig jaar werd afgerond, is Solvay naar eigen zeggen de op een na grootste fabrikant van composietmaterialen voor de luchtvaartindustrie. Die activiteiten vallen onder de afdeling Composite Materials van Solvay. Vorig jaar was de afdeling goed voor een omzet van 1,17 miljard euro, of een kleine 10 procent van de totale omzet van Solvay (inclusief Cytec).

Door
AANGERADEN
Meest recent