Ook gemeenschappelijk vakbondsfront politie dient stakingsaanzegging in

Bron © Belga

In 2014 kwam de politie al op straat tegen de geplande hervormingen. Foto: BELGA

Nadat gisteren de socialistische vakbond ACOD al een stakingsaanzegging van onbepaalde duur indiende, is nu ook het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de politie (ACV, VSOA en NSPV) gevolgd. Pijnpunt is het optrekken van de operationele capaciteit van het plan-Medusa. ‘Elke elke vorm van sociale dialoog en overleg werd miskend.’

Na het overlegcomité van 2 maart, waar ‘de vakbonden geen antwoorden kregen op de door hen gestelde vragen’, dreigdehet ACOD al met een aanzegging. Nog op dat overlegcomité werd volgens de vakbond duidelijk ‘dat de risicoanalyse totaal ondermaats was’.

ACV, VSOA en NSPV bevestigen dat ze later vandaag inderdaad een stakingsaanzegging tegen het Medusaplan zullen indienen. Die aanzegging voor onbepaalde duur gaat in vanaf 21 maart.

Omdat de socialistische overheidsvakbond gisteren al een aanzegging indiende voor al het personeel van de geïntegreerde politie, kan die vakbond de stakingsaanzegging van vrijdag niet mee ondertekenen, al steunt het ACOD de actie wel. De ACOD-actie van donderdag klaagt ‘het beleid van de regering-Michel rond de openbare diensten en de politie in het bijzonder’ aan.

‘Het spreekt voor zich dat onze leden die betrokken zijn bij het Medusaplan binnen het kader van onze stakingsaanzegging zullen kunnen deelnemen aan alle mogelijke acties die door het front zullen worden gepland’, klinkt het in een mededeling van ACOD.

De aanzegging loopt vanaf 21 maart, en dit voor onbepaalde duur. ‘Het front plant een staking voor elk personeelslid betrokken bij het Medusaplan met aanvang op 2 april. De staking zal eindigen op 30 april.

AANGERADEN
Meest recent