“Ex-Fortis-aandeelhouders krijgen amper twee euro per aandeel”

© EDA

De circa 1.200 ex-Fortisaandeelhouder die advocaat Mischaël Modrikamen naar eigen zeggen vertegenwoordigt, zijn volgens hem “niet gebonden door het principeakkoord over het Fortis-verleden”. De advocaat verwacht dat de schadevergoeding de aandeelhouders maximaal slechts 2 euro per aandeel zal opleveren.

“De enveloppe van 1,2 miljard euro betekent volgens onze schattingen een schadevergoeding van minimaal 0,6 euro en maximaal 1,5 tot 2 euro per toenmalig Fortis-aandeel”, aldus Modrikamen. “Dat lijkt eerder beperkt in het licht van de geleden schade.” Hoewel de aandeelhouders die hij vertegenwoordigt, niet gebonden zijn door het principeakkoord, zegt de advocaat dat hij openstaat voor een gesprek met Ageas.

Modrikamen voegt toe dat de procedure voor de handelsrechtbank tegen Ageas, de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) en BNP Paribas voortgezet wordt. In die zaak wordt de komende weken een uitspraak verwacht. De aandeelhouders menen voorts dat de schade die ze leden ook mogelijk werd gemaakt door het inhalige optreden van BNP Paribas, van wie ze meer dan 5 miljard euro eisen, aldus nog de advocaat.

Ageas - als erfgenaam van Fortis - bereikte met Deminor, Stichting FortisEffect, Stichting Investor Claims Against Fortis en De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) een voorstel voor schikking van alle burgerlijke rechtszaken over het voormalige Fortis voor de gebeurtenissen van 2007 en 2008. Ageas betaalt daarvoor 1,2 miljard euro, zo werd maandag bekendgemaakt.

Aangeboden door onze partners