Solvay stapt al na een jaar uit pvc-joint venture

© Photo News

Het Belgische chemiebedrijf Solvay stapt nog dit jaar uit Inovyn, de joint venture voor de productie van pvc (polyvinylchloride) die het in juli vorig jaar oprichtte met het Zwitserse Ineos. Dat melden beide bedrijven woensdag.

rdc

De uitstap was oorspronkelijk gepland na drie jaar, dus in juli 2018. ‘Dankzij de snelle en efficiënte integratie van de teams en activa, is Inovyn nu een solide en duurzame speler in chloorvinylactiviteiten. Dit maakt het mogelijk voor ons om de uittrede van Solvay te vervroegen en ons verder te richten op de transformatie van de portefeuille van de groep, terwijl we tevens een eerste stap zetten in de schuldafbouw’, zegt Jean-Pierre Clamadieu, ceo van Solvay, in een persbericht.

Vermoedelijk in de loop van de tweede jaarhelft zal Ineos de enige aandeelhouder van Inovyn worden. Solvay krijgt dan een uittredingsvergoeding van 335 miljoen euro.

Inovyn is een pvc-producent met een omzet van meer dan 3,5 miljard euro. Hij heeft in België vestigingen in Antwerpen en Jemeppe-sur-Sambre, zo staat op de website. Om de joint venture tot stand te brengen, moest Ineos een fabriek in Tessenderlo afstoten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten