Ben strandt op tweede plaats met frituurkost

Lochristi - Benjamin Bundervoet strandde zopas op de tweede plaats in Komen Eten. 48 punten, twee minder dan winnares Dagmar. Die haalde de dag ervoor 50 punten. Een en ander was een duel tussen KAA Gent en Club Brugge: Dagmar liet geen enkele kans voorbijgaan om naar blauw-wit te verwijzen en bleef maar herhalen dat blauw-zwart beter zou geweest zijn. Dagmar gaf Ben ook de laagste punten: twee keer een 7, terwijl hij van de andere twee kandidaten een 9 en een 8 kreeg. Nu ja, Komen Eten is geen selectieproef om chefkok te worden in een sterrenrestaurant, het programma laat niet na in te pikken op de karaktertrekken van de deelnemers.

Modeontwerper Kristof liet zich daarbij nogal opvallen: een Dalai Lama-t-shirt dat hij zelf ontworpen had en dat voor 120 euro te koop was op zijn website zorgde voor nogal wat hilariteit in de Picasso, waar er in groep op twee televisieschermen gekeken werd. Ben serveerde er zijn hamburgers (van uit de frituur Papas ernaast) en kreeg ook van de verbaasde klanten positieve opmerkingen over zijn kookkunst. Benjamin had een wel heel origineel menu, in de vorm van een marsepeinen doos, waarin een glazen buisje met het menu zelf zat. Daarvoor had hij inspiratie en wellicht ook hulp gekregen van zijn vader die een kwarteeuw lang patisserie Bundervoet runde. 

Onder de kijkers in de Picasso ook Luc De Clercq, die vier jaar geleden ook deelnam aan Komen Eten. Die belandde toen op de derde plaats.

U kan de aflevering hier herbekijken.

 

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN