Adrie van der Poel: "Hopelijk rijdt Mathieu over twee jaar ook op de weg"

Volgens vader Adrie van der Poel is zoon Mathieu klaar om over twee jaar het echt als wegrenner te proberen. Dat vertelde hij gisteren op ons wielerdebat in het Centrum Ronde van Vlaanderen.

Maarten Delvaux

Wielrennen op Sportwereld.be

Veldrijder Mathieu Van der Poel probeert momenteel in het mountainbiken een ticket af te dwingen voor de Olympische Spelen in Rio. Op de weg gooide hij bij de junioren al hoge ogen met onder meer een werelditel in Firenze, maar ook bij de profs toonde hij al dat hij zijn mannetje kan staan. Toch raadt vader Adrie zijn 21-jarige zoon aan om nog twee jaar te wachten om volop zijn kans te wagen op de weg.

“Mathieu heeft de voorbije jaren verschillende aanbiedingen van grote ploegen gekregen, maar we hebben bewust voor BKCP–Powerplus gekozen. In Nederland zijn immers de afgelopen jaren al veel toptalenten kapot gemaakt. Omdat hen het plezier in het wielrennen werd ontnomen. Ze moesten als junior en belofte al leven als een prof. Niet zo bij Mathieu. Ik probeer hem nog één à twee jaar op een speelse manier met wielrennen te laten omgaan. Hij heeft geen trainingsschema en geen eigen trainer. Mathieu doet waar hij zin in heeft. En momenteel vindt hij het wegwielrennen saai. Vier à vijf uur op de fiets hangen vindt hij maar niets. Behalve als het bergop gaat, want dan kan hij echt koersen. Maar ik hoop dat hij over twee jaar voor de weg kiest. Zonder de cross te laten vallen natuurlijk. En dan gaan wij samen bewijzen dat die combinatie wel kan.”

Ook vandaag staat er om 14u30 een debatnamiddag van Het Nieuwsblad op het programma in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Gasten zijn Johan Museeuw en Eric Vanderaerden. De toegang is gratis.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt