Fed-voorzitter pleit voor voorzichtig rentebeleid

Bron © BELGA

De voorzitster van de Amerikaanse centrale bank Janet Yellen zei in een toespraak dat de Federal Reserve verder moet gaan met het normaliseren van de rente, maar dat moet ‘voorzichtig’ gebeuren. Wall Street reageerde positief.

Voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Janet Yellen had zich voorzichtig uitgesproken over mogelijke rentestijgingen, en verzekerd dat het de centrale bankiers behoedzaam zullen zijn rond aanpassingen van het monetair beleid gezien de risico’s in de wereldeconomie.

Ze verklaarde ook dat de Fed over voldoende speelruimte beschikt om indien nodig stimulerende maatregelen te nemen.

De Amerikaanse beurzen hebben dinsdag positief gereageerd op de uitspraken van Fed-voorzitter Janet Yellen. De Dow Jones-index sloot 0,56 procent hoger, met 17.633,11 punten, nadat ze eerder op de dag nog gezakt was tot 17.434 punten, en eindigde zo op de hoogste stand sinds het begin van 2016.

De brede S&P-index won 0,88 procent en steeg tot 2.055,01 punten, eveneens de hoogste slotkoers van dit jaar. Technologiegraadmeter Nasdaq ten slotte, steeg met 1,58 procent tot 4.467,72 punten, het hoogste niveau sinds 5 januari.

De dollar keerde weer van richting en daalde, waardoor de euro duurder wordt.

Fed-voorzitter pleit voor voorzichtig rentebeleid
Foto: AFP
Fed-voorzitter pleit voor voorzichtig rentebeleid
Foto: EPA
Door
AANGERADEN