Lichte dip voor uitzendactiviteit in februari ‘niet dramatisch’

© Pol De Wilde - VUM

De uitzendactiviteit kende een lichte dip in februari. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Federgon. ‘Niet onverwacht en niet dramatisch’, luidt het bij Federgon.

svg

Het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam in februari af met 0,59 procent tegenover de vorige maand. Zowel in het arbeiderssegement (-1,01 procent) als het bediendesegment (-0,04 procent) was er een daling.

Het gaat om een kleine achteruitgang, die niet onverwacht komt en ook niet dramatisch is, zegt Paul Verschueren, hoofd van de studiedienst van Federgon. Aanleiding is een lichte verzwakking van de conjunctuur, zoals ook al bleek uit het dalend ondernemersvertrouwen in februari. ‘De sector zit nog steeds 6 procent boven het niveau van vorig jaar’, aldus Verschueren.

De sector verwacht overigens voor maart een impact van de aanslagen op de luchthaven en de metro. De Brusselse interimsector is goed voor 10 procent van de totale uitzendsector in ons land. ‘Overweldigend zal de impact evenwel niet zijn’, luidt het bij Federgon.

Aangeboden door onze partners