Belgische ontwerper Anthony Vaccarello krijgt topjob bij Saint Laurent

Bron © BELGA

Anthony Vaccarello tijdens de modeweken van Parijs in 2013. Foto: AFP

De Belg Anthony Vaccarello (33) is opgestapt als creatief directeur bij Versus Versace en wordt de opvolger van Hedi Slimane bij het Franse modehuis Yves Saint Laurent.

"Ik ben zeer blij dat Anthony Vacarello de creatieve helm van Yves Saint Laurent overneemt", zei Francesca Belletini, CEO van het modehuis. "Zijn moderne, pure esthetiek is perfect voor het huis. Anthony Vaccarello houdt feilloos het evenwicht tussen een provocerende vrouwelijkheid en een scherpe mannelijkheid in zijn silhouetten. Hij is de natuurlijke keuze om de essentie van Yves Saint Laurent op te volgen". "Samen met het team van Yves Saint Laurent zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan het groeiende modehuis ", voegde François-Henri Pinault, CEO van moederbedrijf Kering daar aan toe. Opvallend: beide heren spreken over 'Yves Saint Laurent', terwijl Hedi Slimane de 'Yves' uit de naam van het modehuis had laten schrappen.

Vaccarello wordt  de opvolger van Hedi Slimane,  die in 2012 werd aangesteld als creatief directeur bij Yves Saint Laurent. Hij stapte vorige week op bij het Franse modehuis. Luttele weken na zijn aantreden schrapte Slimane niet alleen de naam ‘Yves’ uit de naam van het modehuis, maar hij liet ook een nieuw logo maken, en verhuisde de boel naar Los Angeles, waar hijzelf al enkele jaren woonde.

De Belgische ontwerper Anthony Vaccarello werd meteen genoemd als de opvolger en dat werd maandag ook concreet. In de krant The New York Times zegt directrice Donatella Versace ‘triest’ te zijn dat Vaccarello ‘de familie verlaat, maar ik wens hem veel succes in het volgende hoofdstuk’. Anthony Vaccarello heeft een diploma op zak van de Brusselse kunstschool “Ecole de La Cambre”. Voor hij in 2009 zijn eigen label lanceerde, werkte hij bij Fendi. Vaccarello is bekend om zijn strakke en sexy creaties. Zijn eerste collectie voor Yves Saint Laurent wordt die voor de lente/zomer 2017, die hij in oktober in Parijs zal voorstellen.

 

 

Door rdc, tib
AANGERADEN