Voormalig Anderlecht-spits dreigt eervol Jupiler Pro League-record kwijt te spelen

© Isosport

Nenad Jestrovic staat al een tijdje te boek als de beste buitenlandse spits uit de 21e eeuw in de Jupiler Pro League. De Serviër scoorde liefst 74 goals in 102 wedstrijden voor Moeskroen en Anderlecht sinds 2000. Maar nu dreigt Jestrovic zijn koppositie kwijt te spelen.

vtvn

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Zulte Waregem-spits Mbaye Leye zit deze eeuw namelijk aan 69 doelpunten in de Belgische hoogste klasse. Hij had daar tot nu toe wel 214 wedstrijden voor nodig, ruim de helft meer dan Jestrovic. Milan Jovanovic zit ook aan 68 goals, maar is niet meer actief als voetballer. Er is echter nog een tweede kaper op de kust: Joseph Akpala. De spits van Oostende deed bij Charleroi, Club Brugge en nu dus KVO ook al 68 keer de netten trillen. Net als de recentelijk naar China vertrokken Julien Gorius.

Charleroi-goalgetter Jérémy Perbet doet ook nog mee voor de prijs van beste buitenlandse spits van de 21e eeuw. De Fransman scoorde al 67 keer voor Tubeke, Bergen en de Zebra's. Dat is er eentje meer dan Dieumerci Mbokani, nu actief bij Norwich, en twee meer dan Mémé Tchité. Die laatste scoorde dus al 65 keer voor Standard, Anderlecht, Club en STVV.

Sambégou Bangoura (64), Tosin Dosunmu (64) en Marcin Zewlakow (62) rondden ook de kaap van de 60 goals in de Jupiler Pro League sinds 2000, maar zijn niet meer actief. Nog actieve spelers met een heel aantal doelpunten achter hun naam: Mbark Boussouffa (58), Elimane Coulibaly (53) en Frédéric Gounongbe (44).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten