Roger De Vlaeminck: “Toch blij dat Boonen niet gewonnen heeft”

Een fietslengte, meer kwam Tom Boonen niet te kort om een historische vijfde zege in Parijs-Roubaix op zijn palmares bij te schrijven. Voorlopig deelt hij het record van vier overwinningen nog met Roger De Vlaeminck. “Ja, ik was toch een beetje blij dat Boonen niet gewonnen heeft”, vertelde De Vlaeminck bij Sporza.

 

Wielrennen op Sportwereld.be

 

“Voor mij heeft Tom Boonen een foutje gemaakt in de spurt”, aldus De Vlaeminck. “Hij heeft zich laten insluiten. Hij rijdt op kop en ineens gaat die winnaar erover. Je moet constant achter je kijken hé, maar dat komt doordat hij geen ervaring genoeg heeft op de piste.”

Toch heeft De Vlaeminck veel respect voor Boonen. “Als je dat nog kan op je 35ste... Tom had natuurlijk het geluk dat hij met Cancellara en Sagan twee geduchte concurrenten verloor bij een valpartij, maar gelijk hoe toch chapeau voor hem”, vertelt hij bij Het Nieuwsblad. “Of hij moet verder doen? (lacht) Dat is een vraag voor hem, niet voor mij.”

Bij de verrichting van Sep Vanmarcke had Roger meer bedenkingen. “Sterk maar niet zo verstandig. Als je in volle finale tien kilometer alleen op kop rijdt, moet je daarna in de wielen kruipen in plaats van te blijven meewerken.”

 
Door pdk, wic