Fagron sluit Amerikaanse afdeling

Bron © Belga N

Fagron heeft besloten de Amerikaanse dochter Bellevue Pharmacy te sluiten. Door nieuwe regelgeving heeft de verlieslatende afdeling geen toekomst meer.

Dat heeft de toeleverancier aan apotheken dinsdag bekendgemaakt naar aanleiding van de publicatie van de omzet over het eerste kwartaal.

Bellevue Pharmacy was tijdens het eerste kwartaal verlieslatend. Aanleiding is de aanpassing in 2015 van de vergoedingsregeling voor niet-steriele bereidingen in de VS. De divisie wordt daarom gesloten. De productie van niet-steriele bereidingen bij Bellevue is in maart gestopt, en het merendeel van de medewerkers afgevloeid.

De sluiting van Bellevue Pharmacy is tekenend voor de problemen die Fagron heeft in de VS. Het bedrijf mispakte zich er aan tegenvallende overnames. Daardoor moest het een private en publieke kapitaalverhoging van 220 miljoen euro uitvoeren. Een van de private investeerders is miljardair Marc Coucke, die het bedrijf onder de naam Arseus vroeger nog helemaal onder de vleugels van Omega Pharma had.

De sluiting komt niet onverwacht. Enkele investeerders hadden als eis voor de kapitaalverhoging gesteld dat Fagron Bellevue Pharmacy moest verkopen of sluiten. Uiteindelijk is het dus dat laatste geworden;

Dinsdag raakte ook bekend dat Goldman Sachs 6,48 procent van Fagron in handen heeft.

Omzet stabiel

Uit de update van Fagron blijkt dat de omzet van de voortgezette activiteiten in het eerste kwartaal 103,6 miljoen euro bedroeg, een minieme stijging met 0,9 procent.

Door
AANGERADEN
Meest recent