Lopen in een oude jogging? Jani Kazaltzis denkt er anders over

© *

Op acht mei worden de loopschoenen aangetrokken tijdens de Wings for Life World Run, die tegelijk in 34 steden wordt gelopen voor het goede doel: het bestrijden van dwarslaesie, een ruggenmergletsel. In België vindt het initiatief plaats in Ieper. Eén van de deelbemers aan de Life World Run is Joke Van de Velde, maar ook stylist Jani Kazaltzis draagt zijn steentje bij. Niet mee door te lopen, wel door tips te geven voor wie graag stijlvol deelneemt aan een loopwedstrijd.

tib

1. Loopschoenen zijn sowieso een fashion item geworden. En hier mag je gerust zot in doen. Ze bestaan in àlle kleuren. Een schoen met veel kleur is makkelijker combineerbaar met een effen outfit en een effen schoen is makkelijker combineerbaar met een drukke outfit. Logisch!

2. Fluo kleuren zijn zeker toegestaan, maar ga dan voor wat accenten hier en daar. Je bent een runner en geen signalisatiebord.

3. Ben je iemand die van prints houdt? Ga dan voor een sober bovenstuk en een geprint onderstuk of andersom. Don’t do both.

4 Een volledige zwarte outfit vind ik zelf ook wel heel cool. Met de juiste stuks kan je er uitzien als een superster. Echte fashionista’s kunnen gaan voor een strakke runnersbroek onder een short met een sweater.

5 Zorg voor een dun windjasje voor het geval het wat fris is. Deze jasjes bestaan in alle kleuren en zijn makkelijk weg te moffelen.

6 Geen witte sokken!! Stem je kousen altijd af op je outfit. Je zal gezien worden door duizenden mensen en de kans bestaat dat er een foto van je wordt genomen. Dit wil je niet in witte sokken. Never.

7 Zorg ervoor dat je er niet uitziet als een over-enthousiaste loper die alle mogelijke gadgets met zich mee sleurt. Een simpel horloge met hartslagmeter is genoeg. Je hoeft geen heel computerdorp rond je lijf hebben hangen, inclusief buideltasje.

8 Een leuke koptelefoon in een metallic kleur kan je outfit versterken.

9 Ga voor leuke haarbanden of petjes. ‘Fame’ is écht out, dus zorg dat deze hedendaags zijn.

10 Voor diegenen die liever helemaal fout willen gaan: vooral doen! Maar doe het goed. All the way or nothing. More is more.

Joke Van De Velde traint samen met 200 anderen voor de Life World Run.

Van Australië tot Peru, Brazilië, Duitsland én Ieper. Op zondag 8 mei lopen sportievelingen op 34 verschillende locaties verspreid over de zes continenten samen voor diegenen die het niet kunnen tijdens de Wings for Life World Run. Voor de derde keer op rij vindt de Belgische editie van de Wings for Life World Run plaats in de Westhoek. Uniek aan deze wedstrijd is het feit dat er wel een startschot is, maar géén finishlijn. De Catcher Car vertrekt een halfuur na de lopers en haalt ze één voor één in. Achter het stuur: rallypiloot Thierry Neuville. Van zodra hij je voorbij rijdt, is het game over en lig je uit de wedstrijd. De Catcher Car voorblijven is één ding, maar het doel van Wings for Life is het genezen van dwarslaesie. Daarom gaat 100% van het inschrijvingsgeld naar het onderzoek om dwarslaesie te genezen. Ex-Ironmanatleet Marc Herremans, die zelf werd getroffen door een ruggenmergletsel, is de ambassadeur voor de Belgische editie van de Wings for Life World Run.

Inschrijven voor de wedstrijd kan nog tot 4 mei, individueel of per team, via de website www.wingsforlifeworldrun.com en kost 30 euro per persoon. De hele wedstrijd kan je op de dag zelf ook live volgen op redbull.tv.

Aangeboden door onze partners

Lees ook