Politierechter beboet Coulibaly: “Wat is dat toch met profvoetballers?”

© Photo News

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Elimane Coulibaly (36) een geldboete van 90 euro opgelegd voor een snelheidsovertreding op de autosnelweg. De rechter merkte op dat hij heel regelmatig profvoetballers ziet verschijnen in de rechtszaal.

Elimane Coulibaly werd langs de E40 in Brugge geflitst aan een snelheid van 136 kilometer per uur. Die snelheid werd gecorrigeerd naar 127 per uur. De Senegalese spits kreeg een minnelijke schikking van 60 euro voorgesteld, maar werd alsnog gedagvaard omdat hij niet betaalde. “Die minnelijke schikking heb ik niet gezien, dat is mijn fout”, gaf Coulibaly op de zitting ootmoedig toe.

“We hebben hier precies iets met beroepsvoetballers”, zei de politierechter. “Hoe is dat toch mogelijk? Er komen er hier echt veel. Vorige week nog, en dat was een veel zwaardere snelheidsovertreding dan die van u.” Daarop vroeg een lachende Coulibaly onmiddellijk om welke collega het ging.

Tenslotte verwees de politierechter zoals gebruikelijk naar de dodelijke ongevallen met jonge voetballers. “Hier in Brugge applaudisseren ze dan in de 23ste minuut (voor de verongelukte François Sterchele, nvdr.). Ik zou niet willen dat het met u ook gebeurt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten