Dubbele opvolging Milquet zal “geen euro meer kosten”

© BELGA

De nieuwe minister van Cultuur in de Franse gemeenschap, Alda Greoli (CDH), verzekert dat de vervanging van Joëlle Milquet door twee ministers “geen euro meer” zal kosten. Dat zei ze maandagochtend op Bel RTL.

rdc

Het feit dat minister Milquet, die vorige week ontslag heeft genomen, wordt vervangen door twee ministers zal volgens CDH-voorzitter Benoît Lutgen budgetneutraal zijn. Volgens Michel Legrand, voorzitter van Gerfa (Groupe d”étude et de réforme de la fonction administrative) klopt dat niet en zal er een meerkost zijn van 600.000 euro.

“Ik wil met de bevolking en in het bijzonder met Gerfa een afspraak maken om bij de begrotingscontrole te kijken of er een euro extra is gegaan naar de twee kabinetten”, zo zei de nieuwe minister van Cultuur Alda Greoli op Bel RTL.

“Het klopt dat er een ministersloon is bijgekomen”, geeft Greoli toe. “Maar het is niet om dat er een minister extra wordt verloond dat er geen mogelijkheid is tot synergieën” tussen de kabinetten van Cultuur en het kabinet van Marie-Martine Schyns, de nieuwe minister van Onderwijs.

“Er zal geen euro meer uitgegeven worden in de twee kabinetten zamen”, aldus Greoli.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten