Siegfried Bracke leest Rudy De Leeuw de les: "Jij misbruikt de vakbond om de achteruitgang te promoten"

Bron © VTM

Het ABVV belooft de regering een hete sociale lente, met onder andere een massamanifestatie in mei. Een actie die op bijzonder weinig bijval kan rekenen van Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA). Hij haalt in De Meulemeester in Debat scherp uit naar de vakbonden. "Het woord dat vakbonden hier het meeste gebruiken is behoud."

Bracke zegt zelf een grote voorstander te zijn van sterke vakbonden. "Een teken van een welvarende staat. Maar de invulling van die vakbonden, dat is waar het om gaat. Het is betreurenswaardig dat onze vakbonden tot de meest conservatieve organisaties van het land horen. Ze zeggen altijd op voorhand neen." En Bracke doet er nog een schepje bovenop in het debat met ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw: "U misbruikt uw organisatie om de achteruitgang te promoten."

Tranen in de ogen

Een aantijging die De Leeuw niet over zich heen laat gaan. "Ik krijg de tranen in mijn ogen als ik u hoor. U bent hypocriet. Uw partij wil helemaal geen sterke vakbonden, maar ze wel monddood maken." De Leeuw ziet steun voor wat de vakbonden doen: "In een recente studie geven mensen aan dat ze sterke vakbonden willen en stakingsrecht verdedigen. Het programma van uw partij staat haaks op wat de vakbonden willen."

Door wver
AANGERADEN
Meest recent