Marc Coucke (en Eric Domb) officieel baas van Pairi Daiza

© Pairi Daiza

Eric Domb, de uitbater van Pairi Daiza, en Marc Coucke hebben met succes het dierenpark van de beurs gehaald. “Ik ben blij om dit nieuwe hoofdstuk te kunnen aanvatten met Marc Coucke aan mijn zijde”, zegt Domb.

mab

De beursexit van dierenpark Pairi Daiza is een feit. Het openbaar aankoopbod van oprichter Eric Domb en ondernemer Marc Coucke is geslaagd, zo laat het bedrijf woensdagavond weten.

Domb en Coucke hebben nu 95,14 procent van de aandelen in handen, waardoor een uitkoopbod kan volgen. In september kondigden Domb en Coucke aan dat ze een overnamebod deden op de beursgenoteerde aandelen die ze nog niet in bezit hadden.

“Het verlaten van de beurs is een nieuw sleutelmoment in de geschiedenis van Pairi Daiza”, zegt Eric Domb, de oprichter van Pairi Daiza. “Ik ben blij om dit nieuwe hoofdstuk te kunnen aanvatten met Marc Coucke aan mijn zijde. Wij dragen namelijk beiden dezelfde menselijke waarden en ondernemerszin.”

“Ik ben erg gelukkig met de uitkomst van het openbaar aankoopbod. Dit resultaat laat blijken dat onze aandeelhouders hebben ingezien hoe belangrijk het is voor Pairi Daiza om de beurs te verlaten. Wij zullen ons vanaf heden vooral richten op lange termijn doelstellingen en het ondersteunen van de positieve impact die Pairi Daiza zal hebben op toekomstige generaties.”

Geen spijt

Toch benadrukt Domb dat hij geen spijt heeft van zijn beslissing om indertijd naar de beurs te trekken. “De introductie van Pairi Daiza op de Beurs zorgde ervoor dat de onderneming op een snelle manier kon groeien. Ik heb in geen enkel geval spijt van deze beslissing en wens van ganser harte de investeerders te bedanken die ons vertrouwen hebben geschonken tijdens ons avontuur op de Beurs. Zowel de onderneming, als de aandeelhouders, mogen fier zijn op het parcours dat ze samen hebben afgelegd.”

Nu in het nieuws