Mobistar overtreft verwachtingen

Bron © BELGA

Mobistar-ceo Jean-Marc Harion Foto: BELGA

Mobistar heeft in het eerste kwartaal 309,3 miljoen euro omzet geboekt. Dat is een stijging van 2,3 procent op jaarbasis, en iets meer dan verwacht.

Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde kwartaalcijfers. Ook de onderliggende ebitda is in het eerste kwartaal gegroeid tot 72,7 procent, een stijging van 4,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Televisie

Mobistar staat voor spannende maanden, want in maart lanceerde het bedrijf zijn nieuwe aanbod voor digitale televisie en vast internet. De Mobistar-top wil nog geen verkoopcijfers kwijt, maar volgens ceo Jean-Marc Harion zijn de eerste resultaten ‘veelbelovend’ en is er grote klantentevredenheid.

De uitrol verloopt geleidelijk. Inmiddels kunnen 2,1 miljoen huishoudens al intekenen, maar uiteindelijk zullen dat er 4,8 miljoen zijn. Harion wees erop dat de commerciële inspanningen in de komende maanden zullen worden opgevoerd.

Nu voert Mobistar immers nog niet zoveel promotie voor het nieuwe aanbod, omdat het bedrijf zijn merknaam volgende maand verandert. Mobistar wordt op 9 mei Orange, zoals ook het Franse moederbedrijf heet. Onder die merknaam wil het bedrijf ook meer aandacht besteden aan het segment van kleine bedrijven.

Roaming

Belangrijk is ook de nieuwe roamingregulering. Op Europees niveau is beslist om de zogenaamde roamingtarieven voor gsm-gebruik in een andere EU-lidstaat te laten uitdoven. Voor de telecombedrijven is dat een tegenvaller; In België verwacht Mobistar dat de regelgeving dit jaar een maximale bruto negatieve impact zal hebben van 24,5 miljoen euro.

Door
TOP 10 MEEST GELEZEN