Dender is bereid te praten met White Star

Denderleeuw -

De geruchtenmolen blijft het lot van White Star Brussels koppelen aan FCV Dender, maar de Denderleeuwse voorzitter André Van Roy ontkent dat er al gepraat werd tussen beide clubs.

André Van Roy was al één van de steunpillaren toen FCV Dender een voetbalsprookje realiseerde door in één ruk van derde naar eerste klasse door te stoten. Sinsdien werd de club geplaagd door kommer en kwel. Kwatongen beweerden al eerder dat White Star Brussels volgend seizoen in het Van Roystadion zou voetballen, maar Van Roy deed dat af als een late aprilvis.

Intussen doet het verhaal de ronde dat Dender een overnamepoging zou doen van de licentie van White Star Brussels om zo meteen door te stoten naar de Eerste klasse B of zelfs Eerste klasse als de Brusselaars op de slotdag de titel zouden veroveren ten nadele van Antwerp en Eupen. Van Roy benadrukt dat er tot op heden geen enkel contact geweest is met John Bico of een andere verantwoordelijke van White Star Brussels.

“Dender is altijd bereid om te praten met White Star Brussels. Ik leerde in het zakenleven dat praten niets kost. Ons stadion is klaar voor eerste klasse en ik sluit dan ook niets uit. We focussen nu evenwel in eerste instantie op een overwinning in Torhout zodat we zeker zijn van een plaats in de eerste Amateurliga. Dan kunnen we met de uitbouw van de ploeg beginnen. In het eerste seizoen moeten we ons kunnen handhaven. Binnen de drie jaar willen we nadien naar Eerste Klasse B. Naar volgend seizoen toe zal de spelersgroep sterk vernieuwd worden, maar ik maak me geen zorgen over de vele vertrekkers. We beschikken over een voorkeurslijst met vele sterke spelers.”

Door rwd
AANGERADEN