Paardenliefhebber komt om het leven onder vorkheftruck

© gpp

Marc Bradt (49), zelfstandige kantoorhouder van BNP Paribas Fortis in Zingem en paardenliefhebber, kwam donderdagavond om het leven op zijn privé-eigendom.

gpp

De buurt van de Ten Edestraat in Eke, dichtbij het station van Eke-Nazareth, werd gisteren rond 19.40 uur opgeschrikt door loeiende sirenes van de hulpdiensten, brandweer, de mug en een ambulance. Aan de woning van Marc Bradt stopten de hulpdiensten en reden het erf op. Naast het huis stonden enkele paardenvrachtwagens en lagen er grote balen. De eigenaar was deze balen aan het laden en transporteren met een vorkheftruck naar achteraan zijn woning en weide. Plots moet zijn voertuig gekanteld zijn en is de man onder de veiligheidsbeugels terechtgekomen.

Ondanks de snelle tussenkomst van de hulpdiensten overleefde de man de klap niet. Enkele buurtbewoners, van iets verder in de Ten Edestraat, zeiden dat ze hevig hulpgeroep gehoord hadden. Nadat ze gehoord hadden van het dodelijk ongeval stonden ze er allen verslagen bij.

Marc Bradt is heel bekend in de brede regio en de paardensportwereld. Hij was al lang zelfstandig kantoorhouder bij BNP Paribas Fortis, in meerder kantoren in de regio en op vandaag in het kantoor in Zingem. Zijn belangrijkste hobby was de paardensport, waarin hij al heel wat goede resultaten en prijzen behaalde. Ook een dochter en zoon van hem zijn heel actief in de paardensport. De broer van het slachtoffer is ook medeorganisator van eventing-events in de regio.

“Dit is een zeer zwaar verlies voor zijn gezin, zijn vrouw en kinderen, de familie, de buurt en onze gemeente. Marc Bradt was zelfs heel bekend buiten Nazareth”, zegt burgemeester Danny Claeys (CD&V)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten