Belgische Korfbalbond krijgt nieuwe secretaris-generaal van 36 jaar

Bron © BELGA

Foto: BELGA

David Van den Bosch wordt volgende maand de nieuwe secretaris-generaal van de Koninklijke Belgische Korfbalbond, Vlaamse Liga (KBKB). Dat heeft de KBKB woensdag laten weten. De 36-jarige Van den Bosch volgt Jan Van Den Berghe op, die de functie elf jaar uitoefende.

“Van den Bosch komt van buiten de korfbalwereld”, verduidelijkt KBKB-voorzitter Danielle Ruts. “Hij was de afgelopen acht jaar coördinator Interuniversitaire Sport en Topsport aan de Universiteit Antwerpen en was ook voorzitter van de Vlaamse Studentensportfederatie. Daarnaast is David ook bestuurder bij Badminton Vlaanderen, wat maakt dat hij heel wat ervaring als projectcoördinator en als leidinggevende in de sportwereld met zich meebrengt”, klinkt het. Hij zal in zijn nieuwe functie de leiding krijgen over het bondsbureau, zal de Raad van Bestuur ondersteunen en wordt aanspreekpunt voor alle stakeholders van de KBKB.

“Ik hoop met mijn expertise betreffende administratie en het bestuur van sportorganisaties in al haar aspecten binnen een regionale, nationale en internationale context een meerwaarde te betekenen binnen de structuur van de KBKB en de verdere groei van de korfbalsport mee te ondersteunen. Ik moet mij uiteraard nog verder inwerken in het korfbal, maar ik kijk met heel veel belangstelling uit naar de komende periode”, zegt Van den Bosch.

    Meest recent