Zeventigtal kampeerders geëvacueerd in Dinant

© ss

Het is nog steeds onduidelijk waarom zondagavond een zeventigtal mensen ziek werd op het kampeerterrein ‘Camping de Villatoile’ in Dinant. Er wordt gedacht aan een probleem met het leidingwater of een voedselvergiftiging.

Het Federaal Agenschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) komt maandagnamiddag ter plaatse voor een onderzoek van de keukens en de voeding die op de camping werden gebruikt. "We zijn misschien wat snel geweest met aan te nemen dat het door het water kwam dat de mensen zijn ziek geworden. De oorzaak kan ook bij de voeding liggen, of zelfs buiten de camping", zei burgemeester Richard Fournaux maandagvoormiddag. "Vorige week is een groep Nederlanders ziek geworden. Misschien hebben zij een besmettelijke bacterie meegebracht."

De burgemeester heeft een bevel uitgevaardigd waaardoor de camping dichtgaat tot de oorzaak van het ziek worden van tientallen campingbezoekers bekend is.

Zondagavond werd een zeventigtal mensen ziek: ze moesten overgeven en hadden last van diarree en hoofdpijn. Vijf mensen moesten naar het ziekenhuis, 37 werden ondergebracht in Aquatel in Anseremme. Daar verblijven nog 17 kinderen uit Duitsland. Twee van hen voelden zich maandagmorgen niet goed. De arts van wacht werd erbijgehaald.

LEES OOK

Nu in het nieuws