Chinees aan het hoofd van Bank Nagelmackers

Bron © BELGA

De Chinese bankier Dashu Zhu is de nieuwe CEO van Bank Nagelmackers. Dat heeft de Chinese hoofdaandeelhouder Anbang Insurance Group beslist. Zijn voorganger Piet Verbrugge ging in maart met pensioen.

De naam Bank Nagelmackers keerde in oktober vorig jaar terug op de markt. Het is de opvolger van Delta Lloyd Bank, die eerder op het jaar was overgenomen door Anbang.

Dashu Zhu is doctor in de Economische Wetenschappen. Hij startte zijn bankcarrière bij Bank of China in Beijing. Nadien rolde hij de activiteiten van de bank uit in Canada. Sinds 2011 is hij actief bij Bank of Jiangsu, waar hij sinds vorig jaar voorzitter is van de raad van toezicht.

Zijn benoeming ‘herbevestigt het belang van België als een van de pijlers van de Europese ontwikkeling van Anbang’, klinkt het in een persbericht. De bedoeling is de bank de komende jaren te laten groeien en uit te breiden.

De aanstelling van Zhu werd bevestigd tijdens de algemene vergadering en raad van bestuur van Bank Nagelmackers op 10 mei, en kreeg ook de goedkeuring van de Nationale Bank.

Door
AANGERADEN
Meest recent